Kamerplanten zijn steeds vaker een groter onderdeel van het interieur. Van alle soorten woonaccessoires zijn planten een groot aandeel en dat is om meerdere reden. Buiten dat ze natuurlijk hartstikke mooi zijn en een natuurlijk uitstraling aan de ruimte geven, hebben ze ook nog eens gezondheidsvoordelen door hun luchtzuiverende werking. Planten kun je natuurlijk op de vensterbank zetten, op een kast of gewoon een grote pot in de hoek van de kamer. Om meer speelsheid in je inrichting te creƫren met planten kun je ook leuke hangplanten ophangen. Wij vertellen je 3 manieren om een hangplant te stijlen.

Aan het plafond

Zorg dat je een mooie hangpot met ophangsysteem hebt waar jouw hangplant in kan. Als je een haak in het plafond draait waar je jouw plant op wilt hangen, kun je mooi dat systeem aan de haak bevestigen. Let er wel op dat de plant genoeg licht krijgt. Het licht valt vaak naar beneden, waardoor plekken dicht bij het plafond niet genoeg zonlicht kunnen krijgen. Dat kan ervoor zorgen dat de plant het niet meer goed doet na een tijdje. Hang bijvoorbeeld een Hedera in de hoek van de kamer die sierlijk langs randen groeit als je hem genoeg houvast biedt.

Op de hoek van hoge kast

Wanneer je hangplanten hebt die zijn takjes sierlijk naar beneden laat groeien kun je hem mooi kwijt door de pot op een hoge plek te zetten. Heb je een saaie kast in de woonkamer staan die je op wilt fleuren? Zet de plek in de hoek bovenop de kast en laat de stengels naar 2 zijkanten groeien. Met de juiste verzorging zal de plant langer worden en de kast versieren.

Op een krukje of bijzettafeltje

Wil je toch liever op een lager niveau van een hangplant genieten? Zet de plant dan op een krukje of bijzettafeltje naast bijvoorbeeld de bank of in de hoek van de kamer. Ga voor een tafeltje die net zo breed of smal is als de pot waar de hangplant in zit, zodat de bladeren of stengels van de plant niet op de tafel blijven steken. Met een goede breedte groeien de stengels sierlijk naar beneden en verbergen uiteindelijk het krukje onder hun mooie blaadjes.