Vorige week hadden we het er thuis weer over: wat gaan we komend jaar zomer doen? We zijn er beide niet zo’n liefhebber van om ver het buitenland in te gaan om exotische stranden te zien, maar we gaan er toch graag even tussenuit. Een dagje weg, een leuk evenement of een vakantie is toch wat de zomer wel tot een echte zomer maakt voor ons. Graag inspireren we jullie met een aantal leuke ideeÎn om ook de komende zomer tot een succes te maken.

 

1. Een dagje dierentuin met de hele familie

Een klassieker: de dierentuin. Maar laten we eerlijk zijn, iedereen vindt het toch leuk om naar de dierentuin te gaan? En die ene oom en die nicht die je al een hele tijd niet gezien hebt, het is toch leuk om daar weer eens als vanouds mee te kletsen? Als je het nu organiseert, is het ongetwijfeld haalbaar om volgend jaar zomer met de hele familie naar de dierentuin te gaan. Gewoon lekker even een dagje weg met z’n allen!

 

2. Weekendje relaxen

Heb je een stressvolle periode gehad, of een drukke baan? Ga er gewoon even een weekendje tussenuit. Naar een resort met zwembaden, bubbelbaden en een sauna, met als neusje van de zalm een super de luxe hotel met een bed waar je de hele dag wel in kunt blijven liggen. Je zult zien dat je heerlijk verfrist thuis zult komen!

 

3. Kamperen in de Betuwe

Dit hebben wij vorig jaar gedaan. We zijn niet zo van de super-de-luxe hotels en spa’s, maar we komen heerlijk tot onze rust als we even afstand nemen van de razendsnelle wereld van thuis. Daarom kamperen. En waaorm niet in een mooi gebied, zoals de Betuwe? Op een heel gezellige camping (wij zijn vorig jaar op Camping de Vijverhof in Ommeren geweest) krijg je echt weer dat ouderwets gezellige gevoel van. Lekker buiten zijn, socializen en nieuwe vrienden en kennissen maken.

 

Camping de Vijverhof

 

4. Buurtevenement organiseren

Heb je een gezellige buurt? Doe eens een rondje enquÍte in de buurt om te kijken of er animo is voor een burendag, met bijvoorbeeld oud-Hollandse spelletjes en een gezellige Barbecue. Kun je ook eens de kookkunsten van die buurman verderop ervaren, die al jaren verkondigt dat hij eigenlijk in een sterrenrestaurant zou moeten werken. Wie weet houd je er wel hele leuke vriendschappen aan over. En bovendien: een goede buur is beter dan een verre vriend toch?

 

5. Kunstweek

Als je van kunst houdt, in welke vorm dan ook, is het ook heerlijk om eens te genieten van de vele musea die er in Nederland te vinden zijn. Of ga zelf aan de slag! Overal in Nederland zijn workshops te volgen op het gebied van schilderkunst, pottenbakken of zelfs schrijven. Kun je eindelijk dat kinderboek schrijven waarvan je al sinds je 12e droomt. Of een mooi schilderij maken om de hal op te fleuren met een zeer uniek werk!