Hoewel voor veel vakantiegangers een vakantie alleen maar bestaat uit zon, zee en strand, zijn er ook vakantiegangers die enorm van prachtige natuurrijke omgevingen houden. Heerlijk wandelen door nationale parken of op een andere manier genieten van de mooie natuur. Er zijn veel vakantiebestemmingen te vinden waar de natuur prachtig en adembenemend mooi is, en waar natuurliefhebbers dus een hele fijne vakantie kunnen hebben. Wij zetten een aantal van deze bestemmingen voor je op een rij.

IJsland

Wie aan vakantie denkt, zal niet direct aan IJsland denken. Toch is IJsland een land waar je heerlijk op vakantie kunt, en waar je je ogen kunt uitkijken tussen alle mooie en indrukwekkende natuurverschijnselen die dit land te bieden heeft. Misschien wel het mooiste van IJsland is het Noorderlicht. Dit natuurverschijnsel staat bij veel mensen hoog op het verlanglijstje om te bekijken. Bovendien kom je hier prachtige uitgestrekte landschappen en grote geisers tegen. Het is niet voor niets dat IJsland als vakantieland enorm in opkomst is.

Mallorca

Wie denkt dat Mallorca een eiland is waar je alleen maar kunt feesten en aan het strand liggen, heeft het mis. Mallorca is een eiland met een prachtig binnenland waar je heerlijk kunt wandelen, fietsen of doorheen kunt rijden. Het zuiden van het eiland is met name bedoeld voor zonaanbidders, maar het binnenland is meer voor natuurliefhebbers. Je vindt hier onder andere velden met amandelbomen, olijfbomen en veel heuvels. Centraal op het eiland vind je het bergmassief van Tramuntana. Neem vooral je wandelschoenen mee.

Canada

Wat verder weg dan de vorige bestemmingen, maar minstens zo mooi. Canada is een groot land en kent grote natuurrijke gebieden. Een goede manier om al dit moois te bekijken, is het maken van een rondreis door Canada. Op die manier kun je met je auto of camper langs verschillende nationale parken rijden. Hoogtepunt zijn de bergen in de Rocky Mountains. Deze omgeving staat symbool voor de natuur die Canada te bieden heeft.