Als het mooi weer is gaan wij als Nederlanders massaal met de fiets op pad. Vooral in de zomermaanden is dit een populaire activiteit. Er zijn daarom in Nederland meer dan genoeg fietsroutes te vinden, bijvoorbeeld door mooie natuurgebieden. Er wordt vaak gedacht dat om mooie natuur te bezoeken je naar het buitenland moet gaan, maar dit is niet waar! Ook in Nederland is er genoeg mooie natuur te vinden die je op de fiets kan ontdekken. In deze blog hebben we een aantal van deze natuurgebieden op een rijtje gezet. 

Natuurgebied de Peel

Natuurgebied de Peel is gelegen aan de grens van de provincies Limburg en Noord-Brabant. Het is een groot, waterrijk en stil hoogveengebied en is vooral bekend om de vele vogelsoorten en de bijzondere geschiedenis. Er zijn in dit gebied veel verschillende fietsroutes te vinden, afhankelijk van hoe lang en ver je wilt fietsen. Zo is er voor iedereen wel een toepasselijke route! Kijk vooral goed om je heen tijdens het fietsen om zo veel verschillende vogels te kunnen spotten. 

De Betuwe

De Betuwe is gelegen in het zuidwesten van Gelderland. Het wordt ook wel de Fruittuin van Nederland genoemd door de vele boomgaarden die er te vinden zijn. In het voorjaar staan deze vol met prachtige roze en witte bloesem en in de zomer hangen de bomen vol met fruit. Er zijn daarom genoeg mooie fietsroutes te vinden in de Betuwe. Bijvoorbeeld de Lingeroute die langs de Linge, de langste rivier van Nederland, loopt. Of de Betuweroute die je langs de eerder genoemde boomgaarden leidt. In de Betuwe zijn ook genoeg leuke dorpjes en steden te vinden waar je tussen het fietsen door een welverdiende pauze kan nemen met een koud drankje. 

Coulisselandschap van Twente 

Het Coulissenlandschap in Twente is een afwisselend landschap van weiland, bossen en landgoederen. Met maar liefst 1500 kilometer aan fietsroutes is er genoeg te ontdekken! Naast het mooie landschap staat het gebied ook bekend om zijn rijke geschiedenis. Zo kun je fietsen langs historische elementen zoals een Joodse begraafplaats, de Hunenborg en kasteel Warmelo.  

De Veluwe

De Veluwe is een heel groot beschermd natuurgebied gelegen in de provincie Gelderland. Met ongeveer 91.200 hectare is het een van de grootste natuurgebieden in Nederland. Het gebied heeft veel diversiteit, van heidevelden en bossen tot stuwwallen. Daarom is er voor iedereen wel een gepaste fietsroute te vinden. Zo kun je een ontspannende fietsroute maken op een vlak parcour, maar ook lekker mountainbiken of wielrennen over heuvelachtige bospaden. Let tijdens je fietstocht wel goed op want in de Veluwe lopen vossen, wilde zwijnen en edelherten vrij rond!
Als je ervoor kiest om een van deze natuurgebieden te bezoeken op de fiets, kan het fijn zijn om dit op een elektrische fiets te doen. Met een elektrische fiets raak je een stuk minder snel uitgeput door de trapondersteuning. Hierdoor kan je zo veel mogelijk van het natuurgebied ontdekken. Mocht je er nog geen hebben, dan kan je een kijkje nemen bij het brede aanbod van elektrische fietsen van Matrabike voor veel goedkope opties