Een leuk themafeest geven draagt bij aan hoe een feest het feest herinnert wordt. Het is natuurlijk belangrijk dat een feest memorabel blijft en niet om de verkeerde redenen! Iedereen kan een Project X feest geven als zij dat zouden willen. Echter zijn de gevolgen hiervan een stuk groter. Ga daarom voor een themafeest. Er zijn verschillende thema’s waar je uit kunt kiezen. Hierbij kan je denken aan Mexicaans, Amerikaans, Nederlands of Duits. Ieder feest heeft zijn eigen kleding dracht en eten en drinken.

Kies een van de onderstaande thema’s en vul deze aan met je eigen voorkeuren en ingevingen. Je kan ook het interieur omtoveren zodat het bij het thema past.

Mexicaans themafeest

Bij Mexico denkt iedereen gelijk aan sombrero’s en de gekleurde poncho. Wanneer iedereen verkleed is heb je een leuk fotomoment. Met drinken kan je iedereen verwelkomen met een shotje tequila en kan je lekkere nacho’s serveren. Daarnaast is corona ook een van de populaire drankjes in Mexico. Daarnaast kan je verschillende cactussen in de kamer van het feest plaatsen zodat ook de omgeving er op aansluit. Er is genoeg spaanstalige muziek te vinden om de avond mee te vullen.

Amerikaans themafeest

Als je aan Amerika denkt denk je aan barbecue, hotdogs, hamburgers en light beer. Qua kleding valt er veel te kiezen zoals het vrijheidsbeeld, Donald Trump of een kleding dracht van ‘make Amerika great again’. De kamer valt leuk te versieren met rode en blauwe ballonnen en vlaggen van Amerika. De muziek is natuurlijk eenvoudig, Amerika heeft veel diverse artiesten in de meest uiteenlopende genres.

Nederlands themafeest

Bij Nederland denkt iedereen vaak direct aan houten klompen, tulpen en windmolens. Toch zijn er nog veel meer dingen zoals kaas en borrel snacks. Deze kan je dan ook lekker serveren! In combinatie met verschillende afbeeldingen van molens kan je de kamer naar eigen wens inrichten. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om het feest in de buitenlucht te geven. In dat geval kan je een kleine molen op baterijen kopen die je het gezellig maakt met lichtjes. Gelukkig is er genoeg Nederlandse muziek te vinden waar je uit kunt kiezen.

Duits themafeest

Bij Duitsland denkt de gemiddelde mens direct aan bier en braadworst. Hoe wel er natuurlijk veel meer te bedenken valt is toch het ‘oktoberfest’ een van de meest voorkomende thema’s wanneer er een Duits themafeest wordt gegeven. De lederhosen en dirndl zijn dan ook de kledingdracht die hier niet in kunnen ontbreken. Als eten en drinken kan je bier met braadworst aanbieden, waarbij gasten heerlijk plaats kunnen nemen op de typische ‘biertischgarnitur’. Deze biertischgarnitur bestaat uit twee banken met een tafel waar de oktoberfest feesten vaak aan plaats vinden. Ook aan Duitse muziek ontbreekt weinig! Met veel verschillende genres is het eenvoudig kiezen.