De inrichting van je leefomgeving heeft grote invloed op je fysieke en mentale gesteldheid. Wil je een vrijblijvend interieur advies, neem gerust eens contact op met Wessels Wonen!

Er zijn diverse studies en filosofieën die zich hier mee bezig houden. Studies door TNO en NASA bevestigen dat planten naast het omzetten van koolstofdioxide tevens fijnstof uit de lucht filteren.  De hoeveelheid planten in een ruimte heeft direct invloed op de gezondheid van de personen die vaak in de ruimte aanwezig zijn (medewerkers, bewoners). Daarnaast wordt het concentratievermogen van medewerkers positief beïnvloedt door de aanwezigheid van planten.

Naast de exacte wetenschap houden ook eeuwenoude filosofieën zich soms bezig met de inrichting van ruimtes. Het Oosterse Feng Shui gaat er van uit dat alles wat de mens maakt niet natuurlijk is maar in harmonie gebracht dient te worden met de natuur. Deze filosofie richt zich met name op de plaatsing van elementen waaronder beplanting. Vormen van de beplanting zoals vierkant, golvend of driehoekig worden gekoppeld aan een element zoals hout metaal en vuur. Ieder element dient geplaatst te worden in een gekoppelde windrichting.

Feng Shui gaat er van uit dat wanneer men zich houdt aan bepaald regels bij de inrichting van huis en tuin deze bijdragen aan het geluk en welzijn van de mens.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here