liefdesverdriet verwerken is geen eenvoudige opgave. Het is dan ook niet voor niks dat er zo veel boeken en liedjes over zijn geschreven. Voor veel mensen is het het ergste wat ze meemaken in hun leven. De grond wordt onder je voeten vandaan getrokken en heel je wereld stort in. Het kan echt jarenlang duren voor liefdesverdriet verwerkt wordt. Sommige mensen komen er zelfs nooit overheen. Het proces is dan ook voor iedereen anders. De een heeft een korte (maar daarom niet minder heftige) verwerkingsperiode terwijl een ander er misschien een heel leven over doet.
Respecteer waar je je bevindt en vergelijk jezelf niet met anderen. Je hebt je eigen proces en je eigen weg te gaan. Toch zie je het waarschijnlijk niet zitten om heel je leven met deze last rond te zeulen. Maar meteen in een nieuwe relatie springen is waarschijnlijk ook niet bevorderlijk. Mensen die dat doen, gaan vaak hun emoties en verdriet uit de weg. Maar als die relatie dan ook weer voorbij is, word je alsnog geconfronteerd met het werk dat je voor de boeg hebt.

 

Daarom is het beter om meteen de schouders eronder te steken. Dat helpt je ook in toekomstige relaties. Onverwerkte emoties hebben namelijk geen positief effect op je volgende relaties. Het zou zonde zijn als je jezelf geen nieuwe liefde gunt door vast te blijven houden aan je liefdesverdriet. Daarom is het belangrijk dat je je liefdesverdriet verwerkt. Ondanks dat het niet makkelijk is en ook nog eens tijdrovend.

 

Soms is het zelfs confronterend want onze redenen om vast te houden aan liefdesverdriet zijn niet altijd voor de hand liggend. Je wil bijvoorbeeld als een bepaald persoon gezien worden. Iemand die weet wat échte liefde is en die niet opgeeft. Maar als je ex al verder is gegaan, heeft het geen zin om aan je liefdesverdriet vast te houden. Je wint er je ex niet mee terug. Het hakt alleen maar in op je zelfvertrouwen. En dat is nou juist wat je aantrekkelijk maakt voor een toekomstige partner, of tegenstrijdig genoeg zelfs je ex. Zelfs om die terug te winnen, zul je eerst moeten loslaten. Vandaar deze liefdesverdriet tips.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here