Ongedierte bestrijding Amsterdam

Kruipende insecten zijn vervelend om in huis te hebben, en veel mensen vinden ze vervelend. Niet geheel onterecht, want ze kunnen aanzienlijke ergernis veroorzaken. In dit blogartikel kunt u leren hoe u van ongedierte afkomt en welke u zelf kunt bestrijden. Er zijn talloze soorten kruipende insecten. Verdelgers worden vaak ingezet om ongedierte van deze soorten te bestrijden, maar welke soorten heeft u nu precies te maken?

Bedwantsen

Bedwantsen of schildluizen kunnen snel uitgroeien tot een groot en lastig probleem als er niet snel iets aan wordt gedaan. Ze worden meestal in de bagage mee naar huis genomen, maar ook de aankoop van tweedehands meubilair kan er debet aan zijn.

Kakkerlakken

Kakkerlakken zijn smerige beesten, en ze zien er niet alleen zo uit. Ze zijn ook een ernstig gevaar voor de gezondheid omdat ze virussen verspreiden die mensen kunnen schaden. Salmonella, dysenterie en tyfus zijn maar een paar van de ziektes die kakkerlakken bij zich dragen. Kakkerlakkenuitwerpselen kunnen bij bepaalde mensen eczeem en astma veroorzaken.

Mieren

Mieren zijn een veelvoorkomend probleem en moeilijk te bestrijden. Wanneer ze in groepen komen, lijken het ongevaarlijke individuen, maar ze kunnen snel voor veel problemen zorgen wanneer ze uw eigendom binnendringen. Daarom is het van cruciaal belang dat de mieren door een expert wordt bestreden.

Vlooien

Ondanks hun minuscule formaat van slechts 1 tot 3 millimeter, kunnen deze kleine beestjes voor veel problemen zorgen. Vlooien springen op hun gastheer – meestal een hond of kat – en eten vervolgens diens bloed, waarbij ze meestal in de minst behaarde gebieden worden aangetroffen. Uw huisdieren lopen de meeste kans om met vlooien besmet te raken, maar ook mensen zijn er vatbaar voor.

Zilvervisjes

De kleine, zilverachtige beestjes houden van vochtige plaatsen. Ze worden het vaakst aangetroffen in de badkamer of onder het tapijt. Ze kunnen ook voor veel overlast zorgen, omdat ze zo klein zijn en moeilijk te verwijderen. Om zich te verstoppen, zoeken ze de kleinste kiertjes en spleetjes op. Een enkel zilvervisje veroorzaakt op zichzelf zelden schade, maar hun aantal kan wel invloed hebben op materialen als behang, boeken, papier, kleding, enz.

Ongedierte herkennen

Kruipende insecten zijn klein en moeilijk te zien. Bovendien blijven de meeste soorten overdag verborgen en worden ze pas ’s nachts actief. Om deze kleine beestjes te identificeren, heeft u vaak de hulp nodig van een professional die u ook kan helpen er meteen vanaf te komen.

Ongedierte bestrijding

Helaas zijn kruipende insecten nooit een “klein” probleem. Het is meestal nodig om serieuze wapens in te zetten tegen de kleinste soorten. Wilt u zelf proberen de insecten uit te roeien? Dan zijn er twee mogelijkheden die u kunnen helpen:

Afgezien van het zorgen voor een schone omgeving en het vermijden van voedselverspilling gedurende langere perioden, is er niet veel dat u zelf kunt doen. De meeste kruipende insecten vereisen een professionele behandeling. Ongediertebestrijding Amsterdam zal u daarbij helpen. Ongediertebestrijding is voor elke soort anders, waardoor het voor sommige moeilijker is dan voor andere. Het is van cruciaal belang dat we precies weten waar we mee te maken hebben voordat we verder gaan met de bestrijding van kruipende insecten.