Een mythe is een gesproken of geschreven verhaal, die meestal over goden of denkbeeldig wezen gaan. Een voorbeeld hiervan is een kabouter, dit (denkbeeldige) wezen komt over de hele wereld voor.

 

Tegenwoordig hebben marketing bedrijven hier leuk op ingesprongen met bijvoorbeeld de fuck you kabouter, deze witte fuck you kabouter heeft een ludieke en ondeugende uitstraling.

 

De verhalen van mythen worden vaak generatie op generatie doorverteld, zodoende zijn ze steeds is veranderd. Tevens heb je hierdoor vele variaties over bijna hetzelfde onderwerp. Zo komen overal te wereld (volgens de verhalen) dranken, kabouters, elven en feeën voor.

Meestal gaan mythen over verhalen die gaan onbegrijpelijke en mysterieuze verschijnselen in de natuurlijk. Dit kan worden afgeleid omdat vroeger de mensen nog niet precies wisten hoe alles werkte. Ook werd er veel mythen in relatie gelegd met natuur verschijnselen. Bijvoorbeeld, wanneer het flink onweert was de god Jupiter boos en een aardbeving ontstond door een woede uitbarsting van de zee-god neptunes.

 

Een goed voorbeeld van een dierlijke mythe is het monster van Loch Ness. Na zeggen hebben meer dan 30.000 mensen dit monster van wel van 15 meter gezien. Door de ondergrond van Loch Ness is het onmogelijk om scherpe onderwater foto’s te maken. Ook is het meer ongeveer 300 meter diep wat zich ideaal leent voor een groot dier om zich te schuilen.

 

kabouter 1+

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here