Het komt vaak voor dat men bomen plant en die te dicht tegen de muur zetten om meer privacy te creëren en er voor te zorgen dat je meer groen in je tuin hebt. Dat is natuurlijk mooi en het zorgt voor een oase aan rust. Echter brengt het ook risico’s met zich mee. Een boom heeft namelijk erg sterke wortels die zo door leidingen of stroomkabels heen kunnen groeien. Dit zorgt voor veel overlast en daarom is het belangrijk om te weten of de bomen hier wel geschikt voor zijn. 

Als het gaat om planten, overweeg dan de soorten planten die zullen gedijen in uw klimaat en bodemgesteldheid. Denk na over de hoogte en verspreiding van planten, evenals hun bloeiseizoen, om ervoor te zorgen dat uw tuin het hele jaar door een verscheidenheid aan kleuren en texturen zal hebben. Gebruik een mix van vaste planten en eenjarige planten om ervoor te zorgen dat uw tuin jaar na jaar blijft bloeien. 

Bomen kunnen zo naar binnen groeien 

Vergeet tot slot niet de finishing touch aan je tuin toe te voegen, zoals buitenverlichting of decoratieve elementen zoals beelden of vogelbaden. Deze kleine details kunnen helpen om je tuin samen te binden en het gevoel te geven dat het een samenhangende buitenruimte is. 

Over het algemeen kan het reconstrueren van een tuin een leuk en lonend project zijn waarmee u uw creativiteit kunt uiten en uw buitenruimte nieuw leven kunt inblazen. Met een goed plan en een beetje hard werken tover je je tuin om tot een prachtige oase waar je jarenlang van kunt genieten. Wanneer je merkt dat een boom het riool heeft aangetast is het belangrijk het riool meteen vrij te maken om meer schade te voorkomen. Laatst was er een klant uit Lelystad en die belde een ontstoppingdienst om het riool te ontstoppen Almere. Deze persoon kwam langs en had op zijn bus staan: riool ontstoppen Lelystad. We wisten dat het goed zat vanwege de vele verhalen. Echter adviseerde hij wel het riool te vervangen door de schade, dit was een hoge kostenpost dat voorkomen had kunnen worden.