Er zijn veel verschillende soorten. Namelijk:
MDF plinten bestaan uit samengeperst hout. Het hout dat gebruikt wordt. Is meestal hout dat bestaat uit afvalresten waardoor het een zeer goedkope plint is. Ze zijn wat minder goed schoon te maken, maar wel gemakkelijk te plaatsen. Maar dit kan natuurlijk ook door een professionele plinten zetter gedaan worden.

 

Houten plinten.
Er zijn een enorm aantal soorten plinten als het gaat om hout. Maar de meest gebruikte houtsoorten zijn hardhouten, Meranti, Eiken, Grenen, Vuren en Aluwood. Grenen plinten worden altijd gelakt, en hebben een zeer lange levensduur. Maar er moet niks tegenaan komen. Daardoor kunnen er gemakkelijk scheuren en krassen in komen. Maar ze zijn gemakkelijk in gebruik, en kunnen net zoals de anderen zeer gemakkelijk geplaatst worden.

 

Metalen plinten.
Metalen plinten worden meestal gemaakt van aluminium of roestvrij staal. Ze zijn extreem sterk en makkelijk schoon te maken en ze zijn ook nog extreem waterbestendig.

 

Kunststof plinten.

Kunststof plinten worden gemaakt van PVC. PVC is een afkorting voor polyvinylchloride en is een kunststof materiaal. Kunststof plinten zijn enorm brandwerend en gemakkelijk te plaatsen. Net zoals de metalen plinten zijn ze enorm makkelijk schoon te maken. Wat natuurlijk een enorm voordeel is.

 

Overzetplinten

Overzetplinten oftewel renovatieplinten worden vaak gebruikt als er bijvoorbeeld een huis wordt gerenoveerd. Ze zijn enorm makkelijk te plaatsen, en bestaan meestal uit hout. Ze zijn ook erg makkelijk te plaatsen, en net zoals bijna al de plinten enorm makkelijk schoon te maken.

 

Plakplinten.

Plakplinten zijn een speciale vorm van houten plinten. Ze kunnen enorm goed tegen warmte en vocht. Daarom worden ze vaak gebruikt bij sauna’s of zwembaden. Omdat ze enorm goed tegen de warmte kunnen. Ze zijn iets wat minder makkelijk schoon te maken, maar ze zijn wel enorm makkelijk te plaatsen.bedroom-389254_960_720

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here