Om kinderen te laten spelen in de tuin is een houten zandbak een leuke toevoeging. Naast een houten schommel komt de zandbak vaak terug in de achtertuin.

Een zandbak bestaat uit een hoeveelheid zand wat is opgesloten door een omheining. Het zand wat hier in zit is niet zomaar zwart zand maar speciaal zandbakzand. Dit zand heeft een structuur wat niet te grof of fijn is. Hierdoor kunnen er perfect zandkastelen, zandtaartjes of wegen voor de speelgoed auto’s worden aangelegd.

Ook is het belangrijk dat je de zandbak kan afsluiten zodat ongedierte niet hun behoefte in de zandbak kunnen doen. Dit kan namelijk leiden tot ziekte van uw kind, als ze in het zelfde zand spelen waar ook uitwerpselen liggen.

Het is te adviseren om worteldoek onderin de zandbak te leggen. Dit brengt diverse voordelen met zich mee. Onkruid kan niet van onderen groeien in de zandbak, het duid aan wanneer de kinderen niet verder kunnen graven en het “normale” zand mengt zich niet met het zandbakzand.

De afmetingen van een zandbak kunnen flink verschillen, dit is natuurlijk afhankelijk van de grootte van uw tuin. De diepte van een zandbak adviseren wij om zeker niet dieper dan 50 cm te maken. Zo kunnen er geen tunnels worden gemaakt en blijft het nog betaalbaar om het zand te vervangen/verschonen.

 

houten-zandbak

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here