Zit er houtworm in jouw huis? Dan is het zaak om deze beestjes zo snel mogelijk te bestrijden. Houtworm kan namelijk behoorlijk wat schade aanrichten. Zo kunnen de beestjes houten meubelstukken aantasten. Zij vreten zich namelijk een weg door het hout. Houtworm kan echter ook in de gordingen van jouw dakconstructie opduiken. Dit brengt een groot risico met zich mee. Waarom? Omdat de beestjes ervoor kunnen zorgen dat de constructie zijn draagkracht verliest. Dit kan tot gevolg hebben dat het dak van jouw woning instort. Reden genoeg dus om niet te wachten met houtworm bestrijden. Maar hoe kun je het ongedierte eigenlijk het beste bestrijden?

Zelf houtworm te lijf gaan
Indien je houtworm in huis hebt ontdekt, wil je mogelijk eerst zelf proberen dit ongedierte te bestrijden. Hier heb je verschillende mogelijkheden voor. Petroleum kan jou hierbij helpen. Je kunt het hout waarin de beestjes zitten insmeren met dit middel. Houtworm sterft zodra het in aanraking komt met petroleum. Houtworm bestrijden met petroleum is echter niet altijd even effectief. Het middel dringt immers niet door tot diep in het hout. Alleen houtwormen die aan de oppervlakte zitten sterven hierdoor. Bijkomend nadeel is dat je alleen de larven bestrijdt, de eitjes blijven namelijk in leven.

Een ongediertebestrijder inschakelen
Je kunt houtworm het beste bestrijden met permethrin. Dit vergif zorgt er namelijk voor dat houtworm gedood wordt. Het gif werkt niet alleen op de larven, maar ook op de eitjes. Zodoende ben je dus binnen de kortste keren verlost van houtworm in huis. Om houtworm met vergif te bestrijden, doe je een beroep op een ongediertebestrijder. Wij raden je niet aan om zelf met het middel aan de slag te gaan. Indien je dit toch doet, loop je een aantal risico’s. Zo is permethrin namelijk slecht voor jouw gezondheid. Schakel daarom een professionele bestrijder in. In dat geval weet je bovendien zeker dat houtworm juist bestreden wordt, waardoor je snel verlost bent van het ongedierte.