Bloemen bestellen

Een tuin is natuurlijk niet compleet zonder planten. Maar hoe verwerk je op een originele manier planten in jouw tuin zonder een hovenier in te schakelen? Wij hebben wat ideeën voor je verzameld!

Een plantenborder

De eerste optie is een plantenborder. Dit is een strook langs de vloer en/of schutting die opgevuld wordt met planten en bloemen. Je kunt er voor kiezen allemaal dezelfde planten te gebruiken, maar vaak worden borders gevuld met verschillende soorten planten en bloemen. Je kunt dus lekker combineren!

Plantenbakken

Voor een plantenborder heb je vaak een wat grotere tuin nodig. Heb je een kleinere tuin, dan zijn plantenbakken geschikter. Zo kun je toch nog wat planten plaatsen op een relatief kleine oppervlakte. De plantenbakken bepalen voor een deel de stijl van je tuin. Probeer de plantenbakken dus bijvoorbeeld te matchen met de rest van je tuin. Er zijn erg veel verschillende soorten plantenbakken. Denk bijvoorbeeld aan houten, stenen, donkere, lichte… De mogelijkheden zijn eindeloos!

 

Plantenpotten

Voor de nog kleinere tuinen zijn plantenpotten ideaal. Gebruik hiervoor niet de oude potten die je toevallig nog ergens hebt liggen. Want ook potten zijn in allerlei kleuren, soorten en maten verkrijgbaar! Ook wanneer je een grotere tuin met borders of plantenbakken hebt kun je altijd wat plantenpotten wegzetten als opvulling. Je kunt ze namelijk makkelijk overal wegzetten; zo ook op een tafel bijvoorbeeld!

Bomen

Planten zijn natuurlijk prachtig… Maar wat bomen erbij maakt het pas echt af! Je kunt hierbij kiezen voor een hele grote boom die meteen schaduw geeft in de hete zomer. Maar dit hoeft niet perse; Je hebt namelijk ook veel kleine boompjes waar je buren geen last van hebben! Denk bijvoorbeeld aan palmboompjes en bonsai boompjes. Deze zijn dus ook geschikt voor de kleinere tuinen.

Waterplanten

Heb je een grote vijver waardoor er niet veel ruimte meer overblijft voor planten? Doe dan eens wat waterplanten in je vijver! Er zijn namelijk ook erg veel mooie waterplanten zoals lelies.

Planten laten plaatsen

Wil je na het lezen van dit artikel een mooie plantenborder laten plaatsen? Of misschien een grote boom in je tuin? Neem dan eens contact op met Habro Tuinen: uw hovenier in Roosendaal en omstreken!