Wil je een huis bouwen op een stuk aangekocht grond, dan zijn er een aantal voorwaarden waar je aan zal moeten voldoen. Tegenwoordig wordt er vaak gebruikgemaakt van prefab woningen of ook wel catalogusbouw genoemd.

Een eigen huis bouwen heeft het grote voordeel dat je het helemaal na eigen wens kan ontwerpen. Voordat je uberhaubt kan beginnen met bouwen moet je eerst een stuk grond hebben waar je het huis op kan zeten, dit noemt men ook wel een kavel.

Meestal is er voor deze kavels door meerdere personen interesse dus zijn er ook wachtlijsten voor. De gemeente kan je hier meer informatie over verschaffen, dus het is wijs om contact met hun te zoeken. Inventariseer voor dat u het kavel aanschaft welke beperkingen er voor gelden. Welke bouwmogelijkheden staan er bijvoorbeeld in het bestemmingsplan, maar controleer ook die van de omgeving. Staan er toevallig nog beperkingen in het koopcontract? Controleer ook de waar de bouwvergunning, type bouwerk en het gebruik van de woning aan moet voldoen.

Er zijn verschillende manieren om de draagconstructie van de woning te maken, de meeste gebruikte systemen zijn:

  • Tradionele bouw
  • Logbouw
  • Houtskeletbouw
  • Montagebouw
  • Staalframebouw

bouw

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here