Tijdens een verre vakantie gaan veel reizigers op zoek naar avontuur en onvergetelijke indrukken. Wanneer de reis naar Zuid Amerika gaat zijn de landschappen die je tegen kunt komen extreem en indrukwekkend tegelijk. Doordat het continent nagenoeg volledig van Noord tot Zuid doorsneden wordt door het Andes gebergte zijn de verschillen in de natuur erg groot. Er bevinden zich allerlei microklimaten op dit werelddeel. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om een grote rondreis door een groot deel van Zuid Amerika te maken. Erg populair is een rondreis door Argentinië, Brazilië en/of Chili. Mooie maar erg grote landen. Wil je minder ver rondreizen maar toch de volledige veelzijdigheid van Zuid Amerika beleven dan is Ecuador een uitstekende keuze. Alle klimaten en landschappen van Zuid Amerika zijn te vinden in een vriendelijk land ter grote van Frankrijk.

 

Ten westen van het Andes gebergte vinden we een veelal gematigd klimaat met mistwouden en vriendelijke dalen met aangename temperaturen. Het landschap wordt doorsneden door woeste rivieren.

 

De Andes zelf is dor en droog met veel vulkanische activiteit. De grote hoogte van dit gebergte heeft veel invloed op de begroeiing.

Ten oosten van de Amazone vinden we het bekende Amazone gebied. Ook in Ecuador kun je prachtige nationale parken bezoeken die op en top Amazone zijn. Met volop wilde dieren en prachtige natuur.

 

Kortom voor een belevenis waarin je de volledige natuur en cultuur van Zuid Amerika wilt proeven zonder hier maanden voor hoeven uit te trekken is Ecuador het ideale natuur vakantieland.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here