Voor veel mensen is een vakantie een moment om helemaal tot rust te komen. Dat kan thuis, dat kan in een rustig hotel of op een andere rustgevende vakantiebestemming. De vraag naar vakantiemogelijkheid waar rust en ontspanning centraal staat blijft maar groeien. Waar men voorheen vrijwel altijd koos voor een vakantie aan bijvoorbeeld de drukbezochte Spaanse of Franse kust, kiest met steeds vaker voor rustige plekken. Ook op rustige plekken zijn voldoende mogelijkheden om een heerlijke vakantie te vieren. Zo zijn er door heel  Europa veel vakantieparken en campings te vinden, midden in de prachtige natuur.

 

Kamperen in de natuur
Steeds meer kampeerliefhebbers kiezen er voor om een camping te zoeken in een mooi, bosrijk gebied. Voor kampeerders heeft hun tent uitzetten tussen de bomen vaak iets magisch. Neem bijvoorbeeld de Ardennen, daar zijn veel campings en vakantieparken te vinden. Deze plek staat bekend als een prachtige, maar ook rustige regio. Ideaal voor mensen die graag van de rust in de omgeving willen genieten maar er ook graag op uit trekken voor een mooie actieve of fietstocht. In het zuid oosten van België, maar ook in Luxemburg, kom je in de Ardennen veel mooie verblijfplaatsen tegen.

 

Kleinschalige vakantieparken
De vakantieparken die je in natuurgebieden vindt, zijn vaak wat minder groot dan de populaire campings en parken in toeristische plekken zoals de Spaanse kustgebieden. Geen uitgebreide faciliteiten of kleine winkelcentra op een park, maar gewoon een receptie, plekken waar je kunt verblijven en vooral rust. Veel rust. Heerlijk je eigen gang gaan en zonder dat er op de plek naast je een druk gezin staat die jouw rust verstoort. Populaire gebieden waar je dit soort verblijfplaatsen vind zijn naast de Ardennen ook Oostenrijk en Zwitserland. Dus ben jij op zoek naar een rustgevende vakantie, kijk dan eens goed rond in Europa waar je zo’n plek kunt vinden.