Een waterpijp is een instrument om waterpijp tabak mee te roken. Een waterpijp kan verschillende smaken hebben. Van Appeltabak tot mint, het is maar net waar de gebruiker voorkeur aan geeft.

 

Sinds 1988 geld er in Nederland de tabakswet. In de loop van de jaren is deze veel veranderd. Zoal is in de laatste jaren de regels rondom roken in de horica flink aangescherpt. Deze regels gelden (helaas) ook voor de waterpijpen. Er zijn twee verschillende rookwaren, normale waterpijp tabak en “herbal” tabak.

 

Om het verschil duidelijk te maken is het handig om eerst te weten wat de eerst genoemde precies inhouden.

Tabak wordt gemaakt van gedroogde bladeren van tabaksplant. De manier van drogen heeft de meeste invloed op de smaak van de tabak. Hierdoor zijn er verschillende soorten tabak. Als het tabak geoogst is moet het minsten nog 2 jaar drogen. Vandaar dat de prijzen van tabak relatief ook rij hoog zijn.

 

Ook al bestaat waterpijp tabak niet volledig uit tabak, maar ook uit andere delen van de tabaksplant, wordt het toch aangemerkt als tabak en mag het niet overal gerookt worden. Als er namelijk maar een klein deel tabaksbalderen in het product ziet moet je je aan die wetgeving houden.hookah-pipes-1435681_960_720

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here