Poly rotan meubelen voor tuin en balkon

Lange tijd stond rotan voor lichte, onstabiele en altijd piepende meubelen allerhande, dit is fundamenteel veranderd met de innovatieve kunststof “poly rotan”. De goedkope fauteuils en ligstoelen bieden tegenwoordig zeer hoge kwaliteit en goed comfort. Zelfs een tuinloungeset die het hele jaar door aan het weer is blootgesteld, verdraagt ​​het weer daarom goed. In deze gids leest u over de interessante producten in de wereld van rieten meubelen voor balkons en tuinen.

Balkonset van poly rotan

Toegegeven, het idee om een ​​tuinloungeset te maken van nylon is niet helemaal nieuw. Al in de jaren zestig was er de balkonmeubelset bestaande uit een stalen buisframe en felgekleurde, dunne kunststof slangen. Deze waren echter niet bijzonder duurzaam vanwege de snel roestende stalen buizen. Dit is fundamenteel veranderd met de nieuwste generatie loungemeubels voor op het balkon. Een tuinloungeset van polyrotan die tegenwoordig verkrijgbaar is, maakt indruk met zijn uitstekende afwerking en navenant lange levensduur. Het plastic is duidelijk superieur aan een handgemaakte tuinloungeset van riet. Polyrotan is een nylon stof die visueel erg lijkt op het bekende riet. Het heeft echter een aantal belangrijke voordelen ten opzichte van het natuurlijke product:

 • Onbreekbaar
 • Niet rot en robuust tegen vocht
 • Geluidloos in gebruik
 • Voordelig machinaal te verwerken
 • Verkrijgbaar in vele kleuren en texturen

Natuurlijk rotan is gemaakt van gestoomd riet. Na het drogen wordt de buis weer stijf en heeft weinig elasticiteit. Bij verkeerde belading kan het binnendringen in het loungemeubilair voor het balkon. In de regel zijn ze dan niet meer te repareren. Daarentegen is polyrotan altijd flexibel, elastisch en flexibel. Als een draad breekt, kan de balkonmeubelset eenvoudig weer worden gerepareerd.

Polyrotan is een rotbestendig plastic. Het is daarom een ​​ideaal materiaal voor de balkonmeubel lounge, omdat de meubelen het hele jaar buiten kunnen staan. Polyrotan is eenvoudig schoon te maken met een sopje. De balkonmeubelset is ook eenvoudig af te spuiten met de tuinslang.
Bijzonder geruisloos is de tuinloungeset van polyrotan. Een lounge met balkonmeubels gemaakt van natuurlijke rotan kan de ontspanning aanzienlijk verstoren door het piepen. Met loungemeubels voor het balkon van polyrotan hoor je niets. U geniet gewoon van de ontspannende uren op het balkon zonder het vervelende achtergrondgeluid van uw balkonmeubelset.

Qua design kunnen de rieten meubelen van de balkonmeubel lounge worden uitgevoerd met polyrotan in alle kleuren en texturen. Vooral natuurlijke kleuren zoals houtbruin of leigrijs zijn populair.
Welke balkonmeubelset past bij uw huis?
Bij het kiezen van uw loungemeubilair voor het balkon moet u eerst twee vragen beantwoorden:

 • Hoeveel ruimte is er beschikbaar voor een tuinset?
 • Hoe wilt u uw balkonmeubelset gebruiken?

Als er weinig ruimte is, is de keuze van loungemeubilair voor het balkon natuurlijk beperkt. Ideaal is hier een 3-delige balkonset bestaande uit een klaptafel en twee klapstoelen. Zelfs deze goedkope oplossingen zijn vandaag beschikbaar in hoge kwaliteit en een interessante ontwerpselectie.
Als je voldoende ruimte hebt om een ​​grote 3-delige balkonset op te zetten, zijn er veel mogelijkheden. Een tuinset van dit formaat kan uitnodigen om bij elkaar te zitten en tegelijkertijd een plek te bieden om uit te rusten en te ontspannen. De hoge stoelen van het balkonmeubelset zijn ideaal voor maaltijden of kaartspellen.

Een echte balkonmeubel lounge, bestaande uit ligstoelen, lage tafel en bank, is natuurlijk de meest elegante oplossing voor een tuinset. Deze rieten meubelsystemen zijn niet alleen handig en praktisch. Ze zijn ook erg representatief en geschikt voor ontspannen avonden met collega’s, buren en vrienden. Natuurlijk kunt u ook heerlijk ontspannen op de brede liggende gebieden liggen en genieten van de uren met een goed boek.

Onderhoud van een lounge met balkonmeubilair

Een lounge lounge balkon gemaakt van poly rotan is zeer duurzaam. Door de gevlochten structuur is het loungemeubilair voor het balkon vatbaar voor vervuiling. Het is mogelijk om het hele jaar door een balkonmeubel buiten te laten staan. Niet gedekt, maar u moet zich aan het begin van het tuinseizoen voorbereiden op een intensieve schoonmaakcampagne. Jij hebt nodig:

 1. 1 emmer warm zeepsop
 2. 1 spons
 3. 1 afwasborstel
 4. Tuinslang
 5. papieren handdoeken
 6. Kunststof reiniger

Zeep het balkonmeubilair krachtig in met de spons en warm zeepsop. Laat de loog een paar minuten intrekken. Borstel vervolgens de tuinset met de afwasborstel tot al het vuil uit de scheuren in het polyrotanweefsel is verwijderd. Spoel de loungemeubels voor het balkon af met koud water. Als je geen tuinslang hebt, kun je ook een gieter gebruiken. Houd elk meubelstuk tijdens het spoelen schuin uit de tuinset, zodat het vuil niet meer kan bezinken. Laat de loungemeubels voor het balkon in de zon drogen. Wanneer uw balkonmeubel lounge weer droog is, bespuit het dan met plastic reiniger en wrijf het in met keukenpapier. Uw loungemeubilair voor het balkon ziet er weer als nieuw uit.

Het is natuurlijk ideaal als u uw balkonmeubilair lounge veilig kunt opbergen voor het koude seizoen. Een droge, warme plek zoals de kelder of de zolder zijn hiervoor ideaal. Als dit niet mogelijk is, gebruik dan de tools die handel u biedt. Met onze afdekkappen bescherm je jouw loungemeubels op het balkon tegen regen, stof en vuil, ook buiten. Maar berg de bekleding tijdens het koude seizoen altijd op vanuit uw lounge met balkonmeubilair.