Steigerhout behandelen.

 

Steigerhout in en om je huis is de laatste jaren enorm populair. Het begon met tuinmeubelen van steigerhout,maar tegenwoordig kun je ook vele soorten meubels en zelfs keukens kopen van oud of nieuw steigerhout.In principe hoef je niets aan het hout te doen qua onderhoud en zal de kleur dan met de tijd gaan vergrijzen,zeker als het in weer en wind altijd buiten staat.

Maar het is ook heel mooi om je steigerhouten meubels te behandelen met bijvoorbeeld een steigerhoutbeits of speciale lak.

 

Het beitsen van steigerhout.

 

Steigerhoutbeits is speciaal gemaakt voor nieuw ,maar ook zeker ook goed bruikbaar bij oud en gebruikt steigerhout. Deze soort beits geeft het hout een doorleefd uiterlijk die goed zal doordringen in het hout, maar wel de originele houtstructuur zichtbaar laat zijn. De beits droogt vrij snel en het handige van beits voor steigerhout is dat het makkelijk te gebruiken is. Slecht 1 laag aanbrengen met een kwast is voldoende voor een optimaal resultaat.

 

Trae-lyx naturel

 

Een ander mooi product om te gebruiken bij steigerhout is Trae-lyx naturel .Dit is een extreem matte lak van hoge kwaliteit. Wat deze lak zo speciaal maakt is dat ,nadat de lak droog is, de vloer of het meubelstuk wat je ermee behandeld hebt , nog steeds een onbehandelde uitstraling heeft. Je ziet het dus niet,maar het hout is wel perfect beschermd en kan intensief belast worden omdat het slijt-, kras- en stootvaste lak is. Voor het aanbrengen van de lak, moet het hout eerst goed geschuurd, vetvrij en schoon zijn om er voor te zorgen dat de lak goed hecht en er geen kleurverschil ontstaat. Om dit nog eens extra te ondervangen is het raadzaam om eerst een laag trae-lyx grondlak aan te brengen voordat de lak aangebracht wordt.

 

steigerhout

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here