Een terras aanleggen is niet iets wat u elke dag doet, daarom is het belangrijk om u zo goed mogelijk te informeren. In deze blog post gaan we dieper ingaan over een terras aanleggen en waar u vooral op moet letten! Een terras heeft vele voordelen, heerlijk genieten van de zon op een stevige onder bodem, niet zo veel insecten die langs een tuinstoel naar boven kunnen kruipen, gezellig om buiten te zitten aan tafel en noem maar op.

De meeste mensen leggen slechts 1 keer, in sommige gevallen 2 of 3 keer, in hun leven een terras aan, het is dus een belangrijk eenmalig iets dat u zal doen en waar u dus best de nodige tijd aan spendeert. U zal misschien na 10 jaar uw terras renoveren maar veel meer als dat zal u niet bezig zijn met een terras aanleggen. Daarom kan u zich best zo goed mogelijk informeren en verschillende offertes aanvragen om zo een goed idee te hebben van de prijs voor het aanleggen van het terras en de opties die u heeft in uw tuin.

Groot genoeg maken.

U heeft vast en zeker al tuinmeubelen of heeft het ook laten vallen op een mooie tuinset lounge.Hou daar bij het aanleggen reening mee. Er is niets meer vervelend dan een loungset dat niet op een terras past. Dan moeten er weer veranderingen plaatsvinden en dat is frusterend.

Hou vooraf rekening met de tuinmeubelen, en nog sneller kunt u genieten van het mooie weer in uw eigen tuin.

Terras

Er zijn verschillende opties die u kan overwegen: u kan een aanlegger laten komen en samen met hem bespreken wat de eenvoudigste manier is om een stevige onder bodem te creëren die aan uw tuin grenst, maar u kan ook alle boeken open doen en samen met een architect zitten en bespreken hoe uw terras er zal uit zien. In overleg met de architect kan u zo een mooi terras aanleggen dat misschien grenst aan uw veranda.

Of u kan deze twee zelfs combineren: de architect inhuren voor beide te ontwerpen: het terras en de veranda. Op deze manier bespaart u kosten. De kost voor een veranda te ontwerpen en en terras te ontwerpen tezamen is groter dan ze tegelijkertijd te laten ontwerpen.

Er zijn vele soorten materiaal die u kan gebruiken om uw terras mee aan te leggen, maar de voornaamste zijn stevige solide steen of hout. Met hout moet u wel rekening houden dat u het goed behandeld want anders kan het beginnen rotten. U zal sowieso uw terras goed moeten onderhouden en af en toe schoonmaken. Hou daar rekening mee met het aanleggen van uw terras: er steekt tijd in en hoe groter uw terras hoe meer tijd u in uw terras zal moeten steken. Voor meer informatie voer het terras schoonmaken dan kan u daar onze blog post over bekijken!