Ben je van plan om een beukenhaag te kopen om je huidige tuin wat op te fleuren? Dan moet de beukenhaag alleen nog worden geplant. Wat komt er precies bij kijken bij het planten van een beukenhaag. Beukplanten.nl vertelt in dit artikel meer over het planten van een beukenhaag.

Het ideale moment om de beukenhaag te planten

Het planten van de beukenhaag is het meest geschikt om dit tussen oktober en eind april te doen. De planten gaan dan namelijk in rust en kans op uitvallen is in deze periode vele malen lager. Let wel op dat je het planten niet gedurende de vorstperiode gaat plannen, want dan is het uiteraard niet mogelijk om in de grond te komen. Bij zeer zonnig weer is het ook niet verstandig om te planten, omdat dan de wortels kunnen uitdrogen. Als je met bovenstaande puntjes rekening houdt kun je het planten van de beukenhaag ideaal timen.

Grondsoort voor de beukenhaag

Bij een beukenhaag is het belangrijk dat deze in een luchtige open grond wordt gepland. Mocht je zelf zandgrond of kleigrond hebben dan is het verstandig om de grond te mixen met tuinaarde of compost. Gezien er toch een gleuf moet worden gemaakt is dit ook direct het ideale moment om de grond met elkaar te mixen en vervolgens weer terug te doen. Dan heeft de beukenhaag direct voldoende zuurstof beschikbaar en voldoende voedingsstoffen.

Hoeveel beukenhaag planten heb je precies nodig?

De hoeveelheid planten er per rij nodig is verschilt vaak per plant. Er wordt normaal gesproken uitgegaan van een aantal planten per meter. Bij de wat kleinere planten 60- 80 cm gaat het vaak om zo een 5 planten per meter. Bij de wat grotere planten is dit zo 4 planten per meter. Mocht je een dubbele rij willen, dan kun je deze aantal gemakkelijk vermenigvuldigen met 2.  Weet je precies hoe groot de beukenhaag moet worden? Dan moet je aantal planten per meter vermenigvuldigen met het aantal beschikbare meters.