Een Categorie 7 kabel wordt vaak ook kortweg een Cat 7 kabel genoemd. Een Categorie 7 is een netwerkkabel. Een Categorie 7 kabel is bedoeld voor snel internet. Niet zomaar voor snel internet, met een Categorie 7 kabel krijg je de snelst mogelijke internetverbinding.

 

Met een Categorie 7 kabel krijg je voor wat je internet betreft veel meer snelheid dan met andere kabels. Een Categorie 7 kabel is niet dik en gemakkelijk uit het zicht te verbergen. Bovendien kan een Categorie 7 kabel tegen een stootje, doordat de kabel is gevlochten en beschermd wordt door metaalfolie, met verder een stevig omhulsel aan de buitenkant. Dit is dus geen UTP-kabel en daardoor gaat een Categorie 7 kabel veel langer mee dan de meeste andere kabels.

 

Via een Categorie 7 kabel wordt je netwerk voorzien van niet minder dan 10 Gigabit aan internet. Dat houdt in dat je met een Categorie 7 kabel snel en zonder problemen kunt internetten. Dan krijg je dus razendsnel de informatie binnen die je wilt en kun je ook snel delen wat je te delen hebt. Een Categorie 7 kabel is er voor om je router te verlengen of voor de verbinding van je uplink-poorten. Dus niet om twee computers te koppelen.

 

Voor de kosten hoef je het kopen en gebruiken van een Categorie 7 kabel niet te laten. De prijs begint ongeveer vanaf E1,99 per meter tot iets boven 4 euro. Zonder BTW, die komt er nog bij. Dan heb je wel de toegevoegde waarde van een Categorie 7 kabel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here