Een groene vlag vloer is een rundvee rooster wat veel door veehouders wordt gebruikt. Deze groene vlag roosters blinken uit in kwaliteit en zijn de beste in hun soort. Deze roosters hebben unieke eigenschappen zodat ze het dierenwelzijn verhogen en de ammoniak uitstoot verminderen.

 

Op de roosters zitten namelijk rubberen kappen die de sleuven tussen de roosters afsluiten. Door deze rubbers is de ammoniak uitstoot van de mestkelder drastisch verminderd. Dit draagt bij aan de gezondheid van de dieren, mensen en milieu.

 

Groene vlag roosters hebben een zachte rubberen toplaag. Dit is er goed voor de welzijn van varkens en/of koeien. Omdat dit vee namelijk vele uren per dag op de roosters staan en overheen lopen, is het belangrijk dat het vee hier geen hinder aan ondervindt. Uit praktijksituaties is gebleken dat het vee ook minder vaak uitgeleid op deze vloeren omdat ze stroef zijn. Dit resulteert ook tot minder klauwproblemen.

 

Het leggen van deze roosters is een relatief gemakkelijk klus. De roosters kunnen namelijk worden ingeklemd in een speciale roosterklem. Deze klem kan aan de hef arm van de bobcat worden bevestigt en zo gemakkelijk overal in de stal worden geplaatst.

 

Oude roosters die uit uw stal komen kunnen worden gebruikt als ondergrond voor een kavelweg of als fundering voor een ruwopslag. Dit is beter oplossing dan de roosters af te laten voeren, dit brengt namelijk kosten met zich mee.

 

varkens

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here