Een tuinaannemer is een vakman die zich bezighoudt met alles op het gebied van tuinrenovaties en tuinaanleg. Maar wat kost een tuinaannemer precies? Lees verder en krijg antwoord op deze vraag. 

Uurtarief van een tuinaannemer

De kosten van een tuinaannemer worden bepaald door verschillende factoren. Één van deze factoren is het uurtarief. Het uurtarief verschilt vaak per vakman. Zo betaal je voor een beginnende tuinaannemer of kleine klussen vaak tussen de € 35,- en de € 40,- per uur, en voor een ervaren hovenier en grote klussen € 40,- tot € 50,- per uur. 

Dit is een ideale manier om te besparen op de kosten. Wanneer je weet dat een klus niet veel werk is, of niet veel ervaring verreist, kun je er voor kiezen een minder ervaren tuinaannemer in te schakelen. Vaak zit er ook verschil in een groot bedrijf en een zzp’er. Het is altijd goed hier van tevoren onderzoek naar te doen en duidelijke afspraken te maken. 

Welke taken verricht een tuinaannemer

Hoeveel je betaald voor een tuinaannemer is uiteindelijka afhankelijk van de klussen die je uit laat voeren. Er zijn een aantal verschillende onderdelen waar deze vakmannen zich mee bezig houden. Denk hierbij aan grasmaaien, bloemen planten en heggen snoeien. Deze onderdelen vallen allemaal onder het onderdeel ‘tuinonderhoud’. Je betaalt vaak tussen de € 30,- en de € 55,- per uur voor deze klussen. 

Er zijn ook duurdere klussen zoals renovaties en aanleg van tuinen. Deze klussen, omdat het vaak grotere projecten zijn, worden dan ook per m² berekend. Voor tuinrenovatie betaal je al snel tussen de € 50,- tot € 100,- per m², en voor tuinaanleg tussen de € 75,- en de € 200,- per m². 

Als laatste kun je een ontwerp laten maken door een tuinaannemer. Een ontwerp voor een tuin tot 100 m² betaal je € 300,- tot € 500,-. In de tabel hieronder vind je de verschillende klussen met daarbij de gemiddelde prijzen. 

Kosten overzicht

KlusPrijs
Onderhoud€ 30,- tot € 55,- per uur
Renovatie€ 50,- tot € 100,- per m²
Aanleg€ 75,- tot € 200.- per m²
Ontwerp€ 300,- tot € 500,- per ontwerp voor een tuin van 100 m²