Er zijn veel verschillende lekkages. Ook zijn er veel verschillende manieren waardoor een lekkages kan ontstaan. Hoe dan ook, het is erg vervelend! Het is belangrijk dat u weet wat voor een lekkages er zijn, zodat u hierop kan inspelen wanneer u er eentje in huis heeft. We hebben de lekkages die het meest voorkomen voor u op een rijtje gezet. Lees verder en kom erachter wat voor type lekkages er zijn.

Soorten lekkages

  • Optrekkend vocht:

Vaak ontdekken mensen een leidingslekkage door vochtplekken aan de muur of het plafond. Een leiding lekkage ontstaat vaak door de vele bochten en koppelingen tussen de verschillende stukken van de waterleidingen. De rubbers aan de binnenkant van de koppeling, kunnen door slijtage gaan lekken. Het kan ook dat de leiding zelf door slijtage is gaan lekken, een gevolg hiervan is een breuk in de leiding.

  • Kelderlekkage:

Een lekkage in uw kelder is erg vervelend. Een kelderlekkage kan nare luchtjes veroorzaken en soms zelf te fundering van de hele woning aantasten. Het is daarom belangrijk om zo snel mogelijk een ervaren specialist in te schakelen in het geval van een kelderlekkage. Vaak wordt er gebruik gemaakt van thermografie en vochtmeting om zo de lekkage op te sporen.

  • Leidinglekkage:

Deze lekkage vindt u waarschijnlijk door vochtplekken aan de muur of het plafond. Er is dan sprake van optrekkend vocht. Door slijtage aan de leiding kan deze gaan lekken of zelfs breken. Ook worden leidinglekkages vaak veroorzaakt door beschadiging tijdens bijvoorbeeld een verbouwing.

  • Vloerverwarming:

Koppelingen zijn soms tussen de verschillende leidingen van uw vloerverwarming niet goed bevestigd. Na verloop van tijd kunnen deze dan ook losraken. Het gevolg hiervan is een lekkage in uw vloerverwarming. Ook kunnen leidingen doorboord worden wanneer iemand met de vloer bezig is. Heel soms kunnen de leidingen zelfs breken, dit gebeurt alleen wel in combinatie met boren of druk van buitenaf.