Een coole sport gezocht? Kies dan voor kitesurfen!

Ben je op zoek naar een toffe, uitdagende sport? Dan is kitesurfen misschien wel iets voor jou! Wanneer je dan naar de gave kitesurfles of de kitesurfschool gaat, heb je natuurlijk wel ook goede uitrusting en materiaal nodig hiervoor. Beginnende met de outfit, maar wat heb je nodig bij deze sport?

 

Wat is de basisuitrusting voor kitesurfing wanneer je besluit om naar de kitesurfles te gaan of naar de kitesurfschool?

De basisuitrusting voor kitesurfing is een wetsuitbasisuitrusting. Hier geldt bij de wetsuit eigenlijk, hoe kouder het is in het land, hoe dikker de wetsuit mag zijn (in millimeter). Hoe beter het pak is dat je hiervoor aankoopt, hoe warmer en flexibeler het ook is.

 

Bij de uitrusting horen niet enkel een wetsuit, maar ook schoentjes, handschoenen en een cap. De schoenen zijn om je voeten ook warm te houden. Hiervoor kan je ook booties kopen. Ze zijn niet enkel geschikt om je voeten warm te houden, maar ze beschermen je voeten ook tegen een eventuele wonde die je kan oplopen. Bijvoorbeeld glas in het water, of schelpen waaraan je je voeten kan snijden.

 

Maar ook handschoenen zijn een must, zeker wanneer het koud is om je handen warm te houden. Dit kan vervelend zijn omdat je bar dan een stuk dikker aanvoelt en dat je hierdoor veel meer kracht nodig hebt in je handen. Toch zijn handschoenen geen overbodige luxe. Kies in dit geval het best voor handschoenen met veel grip en een dunnen binnenkant.

 

Tot slot is een cap ook belangrijk. Het mag dan wel wat kosten, maar het is ook geen overbodige luxe, zeker wanneer het buiten kouder wordt, bijvoorbeeld in de herfst. Op deze manier houd je dan toch je hoofd wat warm, bijvoorbeeld je oren, die snel koud kunnen aanvoelen.

 

Kitesurfschool_8

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here