Op wereld niveau gekeken staat Nederland op de zevenentwintigste plaats op de lijst van landen naar bevolkingsdichtheid. Gemiddeld genomen heeft Nederland 408 inwoners per vierkante kilometer. Relatief gezien is dit en erg hoog getal, en dit brengt ook meerdere “problemen” met zich mee.

 

Deze problemen zie je vooral onder populatie herten, zwijnen, dassen en reeen. Omdat deze dieren vooral in gebieden leven waar veel natuur is (Veluwe, Utrechtse Heuvelrug, Sallandse Heuvelrug). Zie je dat de concentratie dieren op die specifieke plekken erg hoog is. Dit heeft als gevolg dat er in de bovengenoemde locaties meer aanrijdingen met wild zijn dan in de rest van het land. In Nederland wordt hier rekening mee gehouden door middel van diverse faunavoorzieningen, denk bijvoorbeeld aan wildrasters of een dassentunnel.

 

Het is dus mogelijk betrokken te raken met een aanrijding met wild. Het beste is nog om dit te voorkomen en de kans hier op wordt flink verminderd door de onderstaande tips:

 

Denk aan uw snelheid, vooral bij de ochtend- en avondschemering in bosgebied.

Als er een dier over de weg spring, volgen er vaak nog meerdere.

Wijk niet uit voor dieren, zeker niet als er bomen langs de weg staan. Uw eigenlijk veiligheid is het belangrijkst.

 

Als u betrokken bent bij een aanrijding rij dan niet door, maar meld de aanrijding en wacht. Neem contact op met de politie, niet de dierenambulance. Je mag het dier NOOIT meenemen dit is namelijk strafbaar.

wildroosterklaphekhbatotaal_48

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here