Waarom zou je vandaag de dag een artikel lezen met als onderwerp de zaklamp? Als iets immers een ouderwets gebruiksvoorwerp is, dan is dit het toch immers wel? Begrijpelijk als je dit zou denken, want dan ben jij iemand die leeft met zijn of haar mobiele telefoon. En ons mobieltje voorziet ons anno nu van alles en nog wat en dus ook van een zaklamp. Dus klaar, lekker kort artikel. Nou, deze mening is wel een beetje al te kort door de bocht. Want vergis je niet, ook tegenwoordig kun je erg veel profijt hebben van een externe lichtbron. En vergeet daarbij vooral niet dat een mobiele telefoon wat dit betreft lang niet altijd uitkomst biedt. Wat doe je immers als de accu of batterij van jouw mobiel leeg is? En hoe prettig vind je het om de zaklampfunctie op jouw gsm te gebruiken tijdens harde regen? Genoeg redenen dus om een zaklamp in huis te hebben.

 

zaklampen

 

Wanneer gebruik je een zaklamp?

Er zijn natuurlijk tig redenen te bedenken waarvoor je een zaklamp aan kunt zetten. Het gaat ons hierbij niet om allerlei specifieke redenen, maar om aan te tonen welke typen er zoals te koop zijn. Je hebt er immers niets aan om een heel duur exemplaar aan te schaffen dat geschikt is voor zogenoemde outdoor activiteiten, terwijl je eigenlijk alleen maar van plan bent om het apparaat binnenshuis te gebruiken. Zie hier dan ook direct het eerste onderscheid.

 
Als je een zaklamp alleen binnenshuis van plan bent te gebruiken, dan kun je volstaan met een ietwat eenvoudiger model. De enige eis die je er feitelijk aan stelt, is dat je een lichtbron tot je beschikking wilt hebben in het geval bijvoorbeeld de stoppen eruit slaan of je iets in een donkere ruimte moet zoeken (zolder). Wat bij deze typen aan te raden is , is om te kiezen voor een handzaam en compact formaat. Zo zit je jezelf ten minste niet in de weg wanneer de ruimte beperkt is.

 
Wanneer je er graag op uit trekt, dan stel je uiteraard andere eisen aan een draagbare lamp. Je zoekt dan een type dat niet alleen tegen een stootje kan, maar dat ook weersbestendig is. Een aanrader wat dit betreft is de hoofdlamp. Het dragen van een hoofdlamp zorgt ervoor dat je je handen vrij hebt en dit vergroot je bewegingsvrijheid. Dit soort lampen zijn ideaal als je aan survivallen doet, maar zeker ook als je ’s nachts graag op karper vist, om maar een voorbeeld te noemen.

 

De lichtbron nader onder de loep genomen

Led verlichting is de verlichting van de toekomst. Het heeft een aantal specifieke voordelen en het is dan ook niet voor niets dat met name de led zaklamp zich in een grote belangstelling mag verheugen. De led zaklamp voorziet je van een helder wit licht en “vreet” minder batterij of accu. Kijken we naar de levensduur van led verlichting, dan zien we dat dit type verlichting vele malen langer meegaat dan andere soorten verlichting. Zijn er dan helemaal geen nadelen aan de led zaklamp? Natuurlijk wel, want geen enkel product is 100% perfect. In het geval van dit type zaklamp is het meestal de aanschafprijs, want deze ligt iets hoger dan de meer conventionele zaklamp.

 

De Maglite, de professionele zaklamp

Een zaklamp wordt veel gebruikt in de beveiligingswereld. Uiteraard hebben ook de verschillende hulpdiensten altijd zo’n lamp bij zich. In verreweg de meeste gevallen is dit eentje van het merk Maglite. Deze zaklamp heeft een zeer robuuste behuizing en kan dan ook heel wat hebben. De lichtstraal van deze lamp is zeer krachtig en dat is niet alleen praktisch, maar geeft de drager ervan ook een meer veilig gevoel. Wanneer je deze zaklamp aan zet, dan baadt een hele ruimte in een helder licht en zie je in één oogopslag of er iets aan de hand is. En zo ja, zie je ook precies wat.

 
Je ziet dat het dus gewoon handig is om altijd een zaklamp in huis te hebben. Overigens bieden deze lampen ook uitkomst op vakantie, op de camping bijvoorbeeld. Zaklampen heb je in verschillende prijsklassen, dus er is er eentje voor elke portemonnee.