Een tuin is de ideale plek om te ontspannen. Planten gecombineerd met bestrating en een plek om te ontspannen maken het plaatje af. Irritante en/of stekende insecten horen daar natuurlijk niet bij maar toch zijn insecten de basis voor een gezonde tuin met bloeiende planten en veel leven (denk aan vogels en vlinders).

 

Door bewust te kiezen voor planten waar insecten zich prettig bij voelen zult u een toename zien in het aantal insecten. De insecten zullen gevolgd worden door vogels. Deze zien de insecten als een belangrijke voedingsbron. Het is aan te raden om de tuin (deels) te omheinen met een haag. Deze breekt de wind en zorgt voor veel beschutting. Daarnaast zullen bepaalde planten insecten aantrekken. Enkele voorbeelden zijn:

 

  • – Een vlinderstruik
  • – Duizendblad
  • – Guldenroede
  • – Lavendel
  • – Maagdenpalm
  • – Vingerhoedskruid

Naast de beplanting is het ook aan te raden om beschermde plekken voor insecten in te richten waar ze kunnen overwinteren of verpoppen. Een insectenhotel is een soort vogelhuisje waarin verschillende insecten zich thuis in voelen (denk aan vlinders en lieveheersbeestjes). Een insectenhotel zorgt voor een toename van niet schadelijke insecten in uw tuin. Daarnaast zijn deze kasten tevens een decoratief element op een schutting of een muur.

Op InsectDirect.nl bestelt u naast het insectenhotel allerlei producten die met insecten te maken hebben.

 

Op InsectDirect.nl bestelt u naast het insectenhotel allerlei producten die met insecten te maken hebben.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here