Het leven in een appartement heeft mij doorgaans bevallen. Natuurlijk moet je daar iets meer met je buren rekeningen houden, maar ach dat went wel. Ik was een jong persoon en woonde in een appartement met heel wat oudere mensen, dus ik moest daar rekening mee houden. Maar toen ik een relatie kreeg, werd er al snel gekozen om in een huis te gaan wonen. Natuurlijk kun je in het appartement blijven zitten, maar als een leuke huis kunt kopen, moet je dat vooral doen.

We vonden goed hypotheekadvies

Mijn vriendin en ik gingen opzoek naar een nieuw huis. Voordat we dat deden, hebben we ons eerst laten adviseren over een hypotheek. Mijn appartement stond in Haaksbergen, dus ook daar hebben we ons laten adviseren. De hypotheekadviseur in Haaksbergen legde ons netjes onze financiële situatie uit. Zo hadden we goed inzicht in onze mogelijkheden op de woningmarkt. Dat maakt het vanzelfsprekend een stuk makkelijker.

Privacy is voor ons belangrijk

Het huis dat we vonden was fantastisch! Eigenlijk konden we ons moeilijk voorstellen dat we een huis vonden, waar zo weinig aan hoefde te gebeuren. Althans, het huis zelf; dat zag er prima uit. De achtertuin was een ander verhaal. Blijkbaar vonden de vorige bewoners hun privacy niet zo bijster belangrijk. Er stond niet eens een schutting om de tuin heen. Ikzelf ben niet de scherpste op mijn privacy, maar een schutting vind ik toch wel prettig. Naast het feit dat ik het ook mooi vind.

De schutting was perfect

We vonden een goede leverancier van schuttingen in Enschede. Die de schutting prima bij ons kwam plaatsen. Laten we eerlijk zijn: een schutting is de muur van je tuin; dat wil je toch keurig hebben staan? Ik wel en zo gebeurde het ook. Prachtig afgewerkt, waarna we de tuin grondig verbouwden en nu leven op – naar onze mening – de mooiste plek in de wereld.